Woningbezitters maken winst bij de verkoop!

Woningbezitters maken winst bij de verkoop!
Twijfel jij nog of je jouw huidige woning moet verkopen? Uit onderzoek blijkt dat op dit moment 96% van de woningen met winst wordt verkocht! Hoeveel winst ga jij maken?

Volgens onderzoeksbureau Calcasa ligt de gemiddelde winst bij het verkopen van een woning op dit moment op € 32.000,-. Door het maandelijks aflossen van je hypotheek en een waardenstijging met het landelijk gemiddelde van €43.000,- is het kopen van een woning daarom tegenwoordig niet alleen geschikt om te wonen, het is ook een perfect middel om vermogen op te bouwen!

Op dit moment is de gemiddelde winst bij het verkopen van een woning het hoogst in Amsterdam (gemiddeld € 131.000,-), maar de waardestijgingen vinden inmiddels in het gehele land plaats.

Deze stijgingen hebben tot gevolg dat er in september 2017 nog maar 213.000 hypotheken onder water stonden. Het aantal gedwongen verkopen is daarnaast gedaald met ruim 34% naar 1.357.

De grootste prijsstijgingen zijn te vinden in de betaalbare categorieën. Normale eengezinswoningen van € 250.000,- tot € 350.000,- zijn het meest gezocht en leveren daardoor ook het meest op.

Op dit moment zijn vooral de vooroorlogse woningen en appartementen onwijs populair. Dit komt vooral doordat dergelijke woningen vaak op gunstige locaties liggen. Denk hierbij vooral aan locaties dicht bij het centrum en wijken met charme.

Nieuwsgierig geworden wat uw woning op dit moment waard is? Onze makelaars helpen je graag bij het bepalen van de waarde van jouw woning en de verkoop! Ook voor de aankoop van een nieuwe woning kun je met al je wensen bij ons terecht. Stuur ons een mailtje via info@denbosschemakelaar.nl of bel ons op +31 (0)73 – 689 6990 voor meer informatie.