Minder stookkosten met de Pulsar Warmtekijker.

Minder stookkosten met de Pulsar Warmtekijker.

In Nederland zijn 3 op de 4 woningen niet goed geïsoleerd. Een slecht geïsoleerde woning verliest haar warmte via de ramen, de gevel, het dak en de vloer en verbruikt gemiddeld 3300 m³ gas per jaar. In vergelijking, een goed geïsoleerde woning verbruikt slechts 600 m³ gas per jaar.

Sinds kort is onze makelaardij in het bezit van een warmtekijker. Met deze kijker worden de plekken waar de woning haar warmte verliest in kaart gebracht. Als makelaar kunnen wij de toekomstige koper(s) op de hoogte brengen van de slecht geïsoleerde plekken en kunnen wij hen aanraden de woning beter te isoleren. Te denken valt aan een dakisolatie, een spouwmuurisolatie, een gevelisolatie aan de binnen- /buitenkant, een vloerisolatie, een bodemisolatie, dubbel glas en het dichten van naden en kieren.

Hoe werkt een warmtekijker?

De warmtekijker kan met een speciale warmtebeeldcamera, infrarode warmtestraling vastleggen. In deze camera zit een microbolometer, die door de infrarode stralen opwarmt. De temperatuurverschillen worden omgezet in elektrische spanning die weer worden omgezet in een kleur. Op die manier geeft een warmtekijker warmte als rood aan en koude stukken als blauw.

Tips om de warmtelekken goed zichtbaar te krijgen tijdens het kijken van een warmtekijker:

  • Sluit alle ventilatieroosters;
  • Open alle gordijnen;
  • Verwarm de woning 24uur voorafgaand op kamertemperatuur.