Den Bosch biedt starterslening aan

Den Bosch biedt starterslening aan

Op Funda zie je het huis van je dromen. De keuken en de badkamer zijn nog niet zo lang geleden door de eigenaar gerenoveerd en ook de rest van het huis is prima onderhouden. Je kunt er als het ware zo in trekken. Helaas blijkt de aankoopprijs voor dit mooie huis net iets boven budget, waardoor ’t niet gaat lukken om een hypotheek te krijgen.

 

De gemeente ’s-Hertogenbosch wil starters op de woningmarkt tegemoet komen en hen een steuntje in de rug bieden. Zij kunnen, als zij aan de voorwaarden voldoen, gebruik maken van de zogenoemde starterslening. Deze door de gemeente verstrekte lening overbrugt het verschil tussen de aankoopsom en het maximale hypotheekbedrag. Gebruikers van de starterslening betalen de eerste drie jaar geen rente en aflossing over dit bedrag. Na drie jaar wordt het inkomen opnieuw getoetst. Is het inkomen intussen gestegen, wordt vanaf dat moment rente in rekening gebracht.

 

Wat zijn de voorwaarden?

  • een minimumleeftijd van 18 jaar;
  • eerste koopwoning;
  • koopsom tot maximaal € 231.132,–;
  • hypotheekbedrag tot maximaal € 235.755,–;
  • hypotheek vertrekt met nationale hypotheekgarantie (NHG)

 

De starterslening is een initiatief van de Rijksoverheid, maar wordt niet door het Rijk verstrekt. Dat doen zo’n 200 Nederlandse gemeenten, waaronder de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het Rijk draagt wel financieel bij aan deze leningen door 50% van de financieringskosten mee te betalen. Heeft u op onze site of op Funda uw droomhuis gevonden? Is het aankoopbedrag boven uw budget. En wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Etiënne Hack: tel. 073 – 689 6990. Of bezoek de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (www.svn.nl).