Hoogstraat 2, 5391 BZ Nuland

€ 319.500 k.k.

Beschrijving

Hoogstraat 2 Nuland: (Her)ontwikkelingsmogelijkheden aan de entree van Nuland!

Vrijstaande bedrijfswoning met schuur op een ruim perceel aan de entree van het dorp Nuland. Een uitermate geschikte locatie voor ondernemers. De woning verkeert in een zeer slechte staat waardoor er mogelijkheden voor herontwikkeling zijn op deze locatie.

Het gehele perceel heeft de bestemming ‘’Bedrijven’’. Ter plaatse van de bedrijfswoning en de schuur is een bouwvlak met de functieaanduiding ‘’Bedrijfswoning’’ gelegen.

Kenmerken:

  • Woning inhoud circa 355 m³;
  • Schuur inhoud circa 261 m³;
  • Bouwjaar woning circa 1925;
  • Bouwjaar schuur circa 1957;
  • Woonoppervlakte woning circa 138 m²;
  • Oppervlakte schuur 75 m²;
  • Perceeloppervlakte circa 1.277 m²;
  • Volledig te herbouwen of te herontwikkelen.

Het herbouwen van één of twee bedrijfswoningen is één mogelijkheid. In het verleden is er overleg met de gemeente geweest, waarbij de mogelijkheden zijn onderzocht voor herontwikkeling waarbij gesproken is over de realisatie van 4 twee-onder-een-kap woningen.

Om een beeld te geven van de huidige woning volgt hier een summiere omschrijving.

Begane grond:

Via de voordeur komt u in de hal met de meterkast en de trapopgang. Vanuit de hal bereikt u aan de linkerzijde de woonkamer met toegang naar de eetkamer en werkkamer. De eetkamer is aan de achterkant van de woning gesitueerd en daaraan grenst de keuken, het betreft een eenvoudig keukenblok. Aangrenzend aan deze ruimte bevindt zich een separaat toilet en badkamer welke voorzien is van een wastafel met douche. De werkkamer bevindt zich eveneens aan de achterzijde van de woning, deze ruimte leent zich perfect voor een kantoor-aan-huis. Aan de rechterzijde van de hal bevindt zich nog een slaapkamer op de begane grond.

Eerste verdieping:

Vanaf de overloop heeft u toegang tot 3 slaapkamers, welke voorzien zijn van inbouwkasten. De verdieping verkeert in casco-staat.

De woning heeft een traditionele bouwwijze, opgetrokken uit steens muren, heeft een mansardekap en bestaat uit twee woonlagen. De kozijnen zijn van hout met enkelglas. Alle ruimten worden verwarmd middels radiatoren. De wanden zijn afgewerkt met behang en stucwerk. De vloeren zijn voorzien van laminaat, tegels en zeil.

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een kantoorruimte en een berging die alleen te bereiken is vanaf buiten. Deze ruimten hebben dezelfde traditionele bouwwijze als de woning. De kantoorruimte wordt verwarmd door middel van een radiator. De kantoorruimte is afgewerkt met kunststof schrootjes op de wanden en zeil op de vloer.

De vrijstaande stenen schuur op het perceel heeft een dakbedekking van asbesthoudende golfplaten. Sinds 1 juli 1993 geldt in Nederland dat deze dakbedekking voor 2024 verwijderd moet zijn. Voor het verwijderen van asbesthoudende materialen heeft de overheid subsidies beschikbaar gesteld. De voorwaarden voor het aanvragen van subsidie zijn hier te vinden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asbest/asbestregels. De schuur is toegankelijk middels een zijingang en heeft tevens een elektrisch bedienbare garagedeur. In de schuur bevindt zich nog een oude smeerput welke al geruime tijd niet meer in gebruik is.

Perceel:

Het perceel ligt ingesloten tussen de Hoogstraat en de Molenstraat. Het erf is voornamelijk aan de achterzijde van de woning gelegen en heeft ruimte voor opslag of stalling van voertuigen. De toegangspoort (bereikbaar via de Molenstraat) maakt parkeren op eigen terrein mogelijk. Uit een verkennend bodemonderzoek van 12 september 2017 is gebleken dat de locatie als onverdacht is aangemerkt.

Omgeving:

Nuland is een rustig dorp met een groot ondernemershart. De locatie van deze woning is zeer gunstig, het bevindt zich aan de rand van het lokale industrieterrein ‘De Terp’ welke momenteel flink wordt uitgebreid, de A59 is binnen 1 minuut bereikbaar en het object bevindt zich aan de doorgaande weg naar het centrum van Nuland.

Kenmerken

Plattegronden

Begane grond

1e verdieping

Locatie

Deel dit

Deel